El diputat de la CUP Carles Riera ha afirmat avui que la seva formació manté la seva "targeta vermella" al Govern i no garantirà la seva estabilitat perquè considera que no té cap pla per fer efectiva la república i perquè ho veu com una "barrera" entre el mandat de l'1 d'octubre i l'Estat espanyol.

Riera ha expressat que la CUP seguirà estant a l'oposició al Parlament i no donarà suport al Govern, en el transcurs de la seva intervenció per posicionar-se en el Debat de Política General que se celebra al Parlament.

Segons Carles Riera, l'emplaçament del president de la Generalitat, Quim Torra, a negociar un referèndum amb el Govern espanyol abans de novembre "ja ha acabat el seu recorregut perquè la Moncloa ja ha dit que no", i en aquest punt, s'ha preguntat si l'Executiu català farà "un gest de sobirania" o continuarà gestionant l'autonomia.

"Impugnem de cap a peus a aquest Govern", ha advertit perquè apareix com un mer gestor del sistema autonòmic "i no veiem en ell ni una sola voluntat de fer efectiva la república", per això ha llançat una advertència: "aquest poble guanyarà la independència, amb vostès o sense vostès".

Sobre les actuacions dels Mossos d'Esquadra que han comportat càrregues policials contra manifestants independentistes, Riera ha reclamat la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch -"per dignitat, dimiteixi"-, li ha etzibat, i ha recalcat que "quan el feixisme es respecta, creix, i quan se'l tolera, s'expandeix per tot arreu".

Riera ha suggerit la possibilitat d'"una profunda reforma del cos dels Mossos d'Esquadra començant per la dissolució de la Brimo", i davant la suposada absència d'un pla per portar a terme un acte de sobirania, ha afirmat que "entre l'1 d'octubre i l'Estat espanyol hi ha una barrera, que són vostès".

"Desobeeixin o dimiteixen", ha clamat Riera, al mateix temps que indicava que "el poble està preparat, qui potser no ho estan són el PDeCAT, JxCat i ERC", de manera que "no comptin amb el nostre suport, mantenim alçada la targeta vermella a aquest Govern; nosaltres no volem contribuir a l'estabilitat de l'autonomia, la nostra missió és lluitar pels drets socials".