25 de febrer de 2019
25.02.2019
Diari de Girona

Arrenca el judici a Sandro Rosell a l'Audiència Nacional

L'expresident blaugrana afronta una petició de pena de 11 anys de presó i 59 milions d'euros de multa

25.02.2019 | 11:34
Arrenca el judici a Sandro Rosell a l'Audiència Nacional

La Secció Primera de la sala penal de l'Audiència Nacional ha donat inici a les 10 del matí al judici a l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell, la seva dona i tres amics i parents.

Rosell afronta una petició de pena de 11 anys de presó i 59 milions d'euros de multa acusat de liderar una organització criminal que hauria acabat blanquejant més de 19,9 milions d'euros del que va ser president de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) entre 1989 i 2012, Ricardo Terra Teixeira.

Al costat de Roselll i davant d'un tribunal presidit per la magistrada Concepción Espejel, s'assenten seu soci Joan Besolí -que igual que Rosell està en presó preventiva des de maig de 2017--, el cunyat d'aquest, Antonio Ramos; el seu amic personal José Colomer, i el seu presumpte testaferro, Sahe Ohanessian, tots ells acusats per la Fiscalia com a integrants d' "una estructura estable" que des d'almenys el 2006, es va dedicar "al rentat de capitals a gran escala".

El judici ha començat amb 45 minuts de retard i al cap de deu, s'ha suspès per problemes de so ja que el públic que assistia a la vista dins de la sala no aconseguia escoltar la intervenció de Pau Molins, un dels advocats de Rosell, quan argumentava la necessitat que fos tingut en consideració com a prova un informe elaborat per un catedràtic brasiler sobre la tipificació del delicte de blanqueig en aquell país. El fiscal, José Javier Polo, rebutja aquest extrem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook