El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que «Catalunya es dirigeix des del Palau de la Generalitat» i no des de Waterloo, encara que va assenyalar que parla amb l'expresident Carles Puigdemont «gairebé cada dia» i va considerar que «seria inimaginable» que no fos així.

Torra va respondre d'aquesta manera a les paraules de l'ex-coordinadora general del PDeCAT Marta Pascal, que ahir va obrir la porta a crear un nou partit que no estigui subordinat a Puigdemont per acudir a unes futures eleccions al Parlament i va sostenir que «Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, ni es pot regir des de l'emotivitat desbordada i l'antipolítica». Per la seva banda, la vicepresidenta del PDeCAT, Miriam Nogueras, va remarcar ahir que la formació no es «desviarà» de la línia política «ratificada per una àmplia majoria dels associats» davant la posició «individual» de l'excoordinadora Marta Pascal. La vicepresidenta del PDeCAT, pròxima a Carles Puigdemont, va afirmar que respecta «totes les posicions individuals», però va deixar clar que la línia del partit va ser ratificada per «una àmplia majoria dels associats» a través dels òrgans de la formació.

«La prioritat no són els partits»

Nogueras va assenyalar que la prioritat «no són els partits, sinó el país», i va incidir en la necessitat «d'empènyer tots cap a la independència, amb generositat».

I la número u del PSC per Barcelona a les eleccions del 28 d'abril, Meritxell Batet, va aplaudir que l'exdirigent del PDeCAT Marta Pascal «hagi dit amb claredat que no es pot governar des de Waterloo».