El magistrat i exsenador d'ERC ha obtingut la plaça de titular del Jutjat Social 27 de Barcelona en el concurs de trasllat que ha resolt aquest dijous la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), després de la sentència del Tribunal Suprem que li permetia tornar a ingressar en la carrera judicial.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 21 de març, aquesta comissió havia declarat el reingrés al servei actiu del magistrat, en execució de la sentència de la Sala Tercera del Tribunal Suprem que li va reconèixer aquest dret, després de complir la sanció de tres anys de suspensió per participar en l'elaboració d'una Constitució per a Catalunya.

Després de complir la sanció, el març del 2018 Vidal va sol·licitar el seu reingrés, però el Consell s'hi va oposar en considerar que les seves manifestacions i intervencions públiques efectuades mentre estava suspès en funcions revelen la seva "falta de lleialtat a les institucions de l'Estat i a la Constitució", una decisió que el Suprem va revocar.

La sentència del Suprem sobre Vidal va derivar d'una altra del Tribunal Constitucional (TC) que va anul·lar un article de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ) que va ser utilitzat en el cas de Vidal per fer una valoració de la seva aptitud i rebutjar el seu reingrés automàtic a la carrera: L'article, segons el tribunal de garanties, generava una "incertesa insuperable" que el feia inconstitucional.

Vidal tenia l'obligació de participar en el primer concurs en el qual s'anunciessin places de la seva categoria, sol·licitant totes les vacants fins a obtenir destinació en propietat, i ha obtingut finalment plaça a Barcelona.

El jutge, després de conèixer la decisió del Suprem, al març, va fer unes manifestacions en les quals es va mostrar satisfet per la decisió que li permetia tornar a ingressar en la carrera judicial però va dir que se sentia "molt incòmode per haver de tornar a exercir de jutge dins de l'Estat espanyol".