El doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) repeteix un any més com la carrera amb la nota de tall més alta (13,418), una dècima més que l'any passat.

La segona posició l'ocupa el mateix doble grau que s'imparteix a la Universitat de Barcelona (UB), amb un 13,340.

Els estudis de Filosofia, Política i Economia que imparteixen conjuntament la UPF i la UB (12,888) se situen com el tercer grau amb la nota més alta.

Les segueixen Matemàtiques a la UPC (12,854), Enginyeria Física a la UPC (12,770), Bioquímica i Biologia Molecular a la URV (12,768) i Medicina al Campus Clínic de la UB (12,744). La nota de tall més alta de la UdG correspon als estudis de Medicina (12,275).

El 37% de les carreres que ofereixen les universitats catalanes tenen un 5 com a nota de tall.

En la següent taula pots consultar totes les notes de tall de 2019. A la part superior de la mateixa hi ha la casella "Search" que permet una recerca d'un estudi o d'una universitat en concret.

Com es determina la nota de tall

Les places de cadascun dels centres d'estudi s'adjudiquen, començant per la sol·licitud de l'estudiant preinscrit amb la nota més alta i baixant per ordre de nota fins que s'exhaureixen totes.

Així doncs, la nota de tall correspon a la de l'últim estudiant que ha obtingut plaça en un determinat centre d'estudi universitari. Per això, s'ha de tenir en compte que no es tracta d'una nota prefixada sinó que pot variar cada any, ja que resulta de la relació existent entre les places disponibles en cada centre i el nombre d'estudiants que les sol·liciten en preinscripció.

Medicina, el grau de la UdG amb la nota més alta

El grau de Medicina a la Universitat de Girona (Udg) té la nota de tall més alta (12,28) de tots els estudis que s'imparteixen en el centre gironí.

La segona posició l'ocupa el doble grau en Biologia i Biotecnologia, amb un 11,57.

El grau en Biotecnologia (10,27) se situa com el tercer grau amb la nota més alta a la UdG.