Ni els serveis d'intel·ligència ni cossos policials tenien coneixement dels moviments ni de les activitats dels terroristes del 17-A abans dels atemptats, segons va publicar La Vanguardia, que citava fonts de diferents cossos de seguretat que van participar en la investigació. La informació contradiu la publicada fa uns dies a Público, que va afirmar que el CNI coneixia els moviments de la cèl·lula terrorista fins pocs dies abans dels atemptats.

Segons La Vanguardia, van ser els Mossos d'Esquadra els qui van reconstruir els moviments de la cèl·lula després dels atemptats, no abans, i basant-se en les seves pròpies investigacions i en les de la Policia Nacional i el CNI. El rotatiu publica extractes d'un informe cronològic dels Mossos de l'11 d'octubre del 2018, incorporat a la causa judicial.

En aquest sentit, el dirigent d'Units per Avançar i diputat al Parlament Ramon Espadaler va demanar explicacions al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui va acusar d'haver alimentat «la teoria de la conspiració» sobre els atemptats del 17 d'agost de 2017.