L'home de 22 anys que va ser detingut ahir per la mort de la seva exparella a l'Hospitalet de Llobregat tenia diversos antecedents per furts i robatoris amb violència a Barcelona, segons va informar ahir El Periódico. A més, els Mossos van descobrir que utilitzava dues identitats: una de peruana i l'altra colombiana, que facilitava cada vegada que era arrestat a Barcelona.

En paral·lel, la Generalitat i la delegació del govern espanyol van condemnar l'assassinat masclista, van expressar el condol a la família i van convocar minuts de silenci.

Avui a les dotze del migdia es farà un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de l'Institut Català de les Dones (ICD), a la plaça Pere Coromines. Per part de la delegació del govern espanyol, el minut de silenci es va fer ahir a les 13 hores davant de la seu del número 278 del carrer Mallorca. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va expressar que «la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants és una prioritat del Govern».