Diverses entitats animalistes han reclamat aquest dimecres a totes les forces polítiques que apostin d'una vegada per l'abolició dels correbous després que un toro aconseguís escapar-se d'una plaça de Vidreres (Selva) on se celebrava un esdeveniment d'aquest tipus i ferís diverses persones.

"Demanem valentia política per iniciar un debat ferm i seriós", ha assenyalat en declaracions als mitjans davant el Parlament la directora d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, que ha parlat flanquejada per representants de fins a nou organitzacions de defensa dels drets dels animals.

Gascón ha exigit a tots els diputats de la cambra catalana "la valentia que no han tingut fins ara" i ha reclamat que el debat no s'enterri en les pròximes setmanes, que es preveuen d'alta intensitat política a Catalunya.

Ha asseverat que els correbous "avergonyeixen la societat catalana", doncs es tracta d'"un maltractament animal institucionalitzat" que segons el seu parer no hi hauria de tenir cabuda.

Gascón ha instat les administracions a fer el necessari perquè es conegui l'opinió de la ciutadania de la societat catalana, ja sigui a través d'un referèndum, una consulta sense validesa jurídica o algun sondeig de gran abast.

Ha reclamat als parlamentaris que "deixin d'amagar el cap sota l'ala i acabin ja amb aquestes festes cruels" i ha assenyalat que en realitat els taurins "són pocs", per això no se'ls ha de tenir "por".

Les entitats animalistes representades aquest matí reclamen "l'abolició total" de les correbous encara que accepten que es produeixi "un debat" i es mostren disposats a seure fins i tot amb els qui defensen aquests esdeveniments.

ADDA, FAADA, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, Allibera, Fundació Franz Weber, Anima Lex i ACTYMA són les organitzacions que han pres la paraula aquest matí davant els mitjans.