La Guàrdia Civil ha detingut nou persones a Catalunya, vinculades amb els Comitès de Defensa de la República (CDR), en una operació contra un grup d'independentistes que, segons informen fonts de la investigació, planejaven accions violentes.

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat que l'operació policial s'ha iniciat cap a les 05.00 hores d'aquest matí i que s'està duent a terme en diverses localitats, entre elles a Sabadell (Vallès Occidental), on s'han practicat diverses detencions.

Els investigadors sospiten que els detinguts planejaven accions violentes i, de fet, se'ls ha confiscat material explosiu casolà, han subratllat les fonts consultades.

En un comunicat, el Ministeri de l'Interior detalla que els agents han trobat substàncies considerades precursors per a la fabricació d'explosius susceptibles de ser utilitzats per a la confecció d'artefactes.

Interior indica que des de primera hora s'estan practicant deu registres a diversos punts de la província de Barcelona, on també s'ha intervingut abundant documentació i material informàtic.

Segons les fonts, entre els municipis on s'han practicat arrestos i registres figuren Sabadell i Sant Vicenç de Torelló, on els agents situen "la base d'operacions" dels detinguts.

A aquesta operació policial s'ha referit el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, en declaracions a RNE, on ha recordat que les actuacions estan dirigides i coordinades per un jutge de l'Audiència Nacional i que s'investiga la comissió de delictes de caràcter violent.