Centenars de persones van tallar ahir a la tarda l'accés de Girona sud de l'AP-7 durant més de dues hores en els dos sentits de la marxa. Els manifestants, procedents del tall matinal de les vies del tren, van recórrer a peu la zona de l'Avellaneda fins arribar al peatge, que van travessar sense problemes. Un cop dins a l'autopista, alguns dels manifestants van arrencar algunes tanques i van barrar el pas amb canyes i troncs de fusta. Cap a les set de la tarda, els organitzadors van desconvocar la protesta per instar els participants a unir-se a la concentració unitària de la plaça U d'octubre de Girona.

Diverses carreteres gironines es van veure afectades per marxes lentes, talls i protestes. La N-260 entre Navata i Figueres, la C-31 a Verges, la C-66 a la Bisbal i a Banyoles, la Gi 634, la C-63 entre Santa Coloma i Anglès van patir talls, mentre que la C-31 a Platja d'Aro va veure alentida la seva circulació.

Tot i això, el tall més destacat de la jornada va ser a l'accés de Girona sud de l'AP-7, a l'alçada de Vilablareix. Els manifestants hi van arribar a peu cap a dos quarts de cinc de la tarda, després d'haver tallat les vies de l'alta velocitat i el tren convencional. Els participants en la protesta, molts dels quals amb estelades, van anar a peu des del tall de les vies del TAV fins al peatge, tot obligant els vehicles a alentir o aturar la seva marxa. De fet, l'accés sud a la ciutat des de la N-II, a través de l'Avellaneda i el carrer de Barcelona, també va quedar tallat durant una estona.

Els manifestants van travessar el peatge cap a dos quarts de cinc de la tarda i es van dirigir cap a l'autopista, tot tallant els dos sentits de la marxa. Al llarg de la tarda, i sobretot cap a partir de les sis, s'hi va anar sumant més gent. Al final, prop d'un miler de persones participaven en la protesta. Diverses furgones dels Mossos d'Esquadra van observar la situació, però no van fer cap moviment.

Al final, cap a les set de la tarda, els manifestants van dissoldre la convocatòria perquè els assistents puguessin participar en la manifestació unitària de Girona, però van demanar que tothom estigui atent a les xarxes socials per a noves mobilitzacions.