El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, es reunirà al llarg del dia per separat amb els líders del PP, Pablo Casado; Cs, Albert Rivera, i Unides Podem, Pablo Iglesias, per analitzar l'escalada de violència a Catalunya arran de la sentència del procés.

Així ho han informat fonts del Palau de la Moncloa, que han denunciat que una minoria estigui intentant imposar la violència i fer fallida la convivència a Catalunya, al temps que han demanat a l'independentisme que condemni amb fermesa aquests aldarulls.

"És evident que no estem davant un moviment ciutadà pacífic, sinó coordinat per grups extremistes que utilitzen la violència al carrer per trencar la convivència a Catalunya", assegura l'Executiu.

Davant aquesta situació, el Govern ha manifestat el seu "profund reconeixement" a tots els cossos de seguretat que estan vetllant per mantenir l'ordre i la convivència a Catalunya, i ha enviat un "calorós missatge de suport" a tots els qui han quedat ferits, mossos i policies nacionals.

"El Govern garantirà la seguretat i la convivència a Catalunya, i recorda que, si és necessari, actuarà des de la fermesa, la proporcionalitat i la unitat", subratlla.

Pedro Sánchez ja va mantenir una conversa telefònica dilluns passat amb Casado, Rivera i Iglesias després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem.