CatSalut endarrerirà un mes el pagament del 70% de la factura de l'octubre als farmacèutics per «dificultats de tresoreria», segons va informar el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona ahir al col·lectiu a través d'una circular interna. Així, el 5 de desembre, data en què s'hauria de fer efectiu el pagament -l'administració catalana paga la part que li pertoca dels medicaments dispensats a les farmàcies a dos mesos vista-, CatSalut abonarà el 30% del total, i la resta la pagarà el 5 de gener junt a la factura completa del novembre, de tal manera que es recuperaria la normalitat.

Fonts del CatSalut van confirmar aquest endarreriment i el van qualificar de «situació puntual» que ve com a conseqüència dels pressupostos prorrogats. La circular del Col·legi recorda als farmacèutics que en virtut d'un conveni amb una entitat bancària podrà anticipar l'import de la factura «tal com s'ha fet en altres ocasions».

El diputat al Parlament pel PP Santi Rodríguez es va fer ressò de la notícia a les xarxes socials criticant que el Govern ajorna aquest pagament per dificultats de tresoreria «però allò important és tallar carreteres».