La Policia Nacional ha detingut un home a Martorell per tenir un dipòsit d'armes de guerra a casa seva, ha informat el cos policial aquest dilluns en un comunicat.

Els agents el van arrestar per la seva presumpta participació en un delicte de dipòsit d'armes de guerra i municions, i en el registre del seu domicili van confiscar vuit armes curtes i vuit armes llargues -entre elles un fusell d'assalt automàtic-, diversos silenciadors i visors telescòpics, entre altres peces.

El detingut presumptament tenia a casa seva un taller il·legal per a la modificació, transformació i conversió d'armes legals en il·legals, així com de substància deflagrant, ha informat la Policia Nacional.

L'operació ha estat resultat de la cooperació policial internacional, després que els agents analitzessin informacions procedents d'Europol.

Els investigadors van detectar que el sospitós, que és titular de diverses llicències d'armes, presumptament havia adquirit dispositius per modificar el sistema de tret, transformant les armes curtes en pistoles metralladores capaces d'efectuar tret a ràfega.

Els agents sospiten que l'adquisició d'aquestes peces convertidores es feia a través d'Internet, "introduint-les en territori nacional de manera subreptícia per mitjà d'enviaments de paqueteria postal", i aquests dispositius permeten aconseguir una potència de tret de 1.100 cartutxos per minut.

L'operació ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció 1 de Martorell i s'emmarca en l'estratègia de seguretat de la Unió Europea (UE) per prevenir trànsit il·lícit d'armes i la tasca de la Policia Nacional per evitar que arribin a delinqüència organitzada i terrorisme.