Andreu Van den Eynde, l'advocat d'Oriol Junqueras, ha presentat el recurs al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) perquè el president del Parlament Europeu, David Sassoli, accepti el líder d'ERC com a eurodiputat. La defensa de l'exvicepresident del Govern va presentar divendres la petició de cautelars perquè l'Eurocambra suspengui l'acord que deixa vacant l'escó de Junqueras.

Van Den Eynde demana la suspensió de la desestimació de la petició urgent de protecció de la immunitat del president d'ERC -empresonat a Lledoners-, i també demana al TGUE que ordeni a l'Eurocambra que prengui "totes les mesures necessàries" per protegir els drets fonamentals de Junqueras.

D'aquesta manera, l'advocat reclama que el TGUE obligui Sassoli a permetre que Junqueras pugui exercir d'eurodiputat mentre no es dicti sentència en el procediment principal. Van Den Eynde també pretén que el Tribunal General ordeni a l'Estat l'"alliberament immediat" del seu client, també perquè pugui exercir "plenament" el seu càrrec com a membre de l'Eurocambra.