27 de març de 2020
27.03.2020
Diari de Girona

Trilla insta a ser «molt prudents» en dir que s'està arribant al pic de contagis perquè les xifres són «interpretables»

El doctor afirma que hospitals comarcals i àrees bàsiques tenen més manca de material que grans centres

27.03.2020 | 08:31
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, en una entrevista

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat que s'ha de ser "molt prudent" al dir que s'està arribant al pic de contagis per coronavirus i ha afegit que les xifres són interpretables". "No podem ser optimistes ni contundents en aquest sentit", ha dit a Catalunya Ràdio. El doctor ha apuntat que s'ha de tenir en compte que les xifres "ballen" i que poden dependre del número de tests que es fan, ja que per exemple si se'n comencen a fer més les xifres de contagis augmentaran previsiblement. D'altra banda, ha apuntat que hospitals comarcals i àrees bàsiques "poden tenir molts més problemes" de manca de material que grans hospitals.

Trilla ha reconegut que les residències de gent gran són un "focus claríssim" en el que s'ha de treballar i per això ha reclamat que es facin testos ràpids i que arribi material de protecció. Ha afegit que els hospitals són un altre dels punts problemàtics on també cal que arribi material de protecció, proves i personal.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook