27 de juliol de 2020
27.07.2020
Diari de Girona

La Generalitat expedientarà l'Arquebisbat de Barcelona per la missa de la Sagrada Família

L'Església de Barcelona defensa el compliment estricte de les mesures sanitàries contra el coronavirus

27.07.2020 | 12:57
Un moment de la cerimònia a la Sagrada Família

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui dilluns que ha ordenat al Departament de Salut que obri un expedient sancionador a l'Arquebisbat de Barcelona per la missa funeral celebrada ahir a la Sagrada Família en record de les víctimes de la pandèmia per coronavirus.

Aquest desencontre amb l'Església catòlica s'ha produït després que ahir el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, oficiés una missa de difunts en record de totes les persones mortes durant el confinament per la Covid i altres malalties a la Sagrada Família, sense fer cas a una prohibició del Procicat.

Així mateix Torra ha retret en roda de premsa Omella que no hagi alçat ni una sola vegada la seva veu per condemnar "la repressió" que durant els últims anys s'ha patit, al seu parer, a Catalunya.

"Em sembla bé que el cardenal Omella apel·li a la llibertat de culte però durant anys ha oblidat la Constitució i els drets humans" relatius a la llibertat d'expressió i "i ni un cop ha alçat la veu" contra la repressió als polítics catalans, ha considerat el president.

La missa per les víctimes del coronavirus que va oficiar ahir l'arquebisbe de Barcelona va reunir a diverses dotzenes de persones a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, on tots els assistents duien mascareta.

Els assistents a la missa estaven asseguts distanciats entre si, però eren més de les deu persones que estableix com a màxim una resolució del Procicat del passat dia 17 d'aquest mes per a les cerimònies religioses.

En aquest sentit Torra ha anunciat que ha ordenat al departament de Salut que obri un expedient sancionador a l'Església catòlica a Barcelona per celebrar la missa.

El president ha assegurat que "tots som iguals" davant les resolucions preses per fer front a la Covid-19 i que "si el Procicat i el Govern pren mesures per assegurar la salut de tots els ciutadans, tots les hem de complir".

Ha reblat el seu missatge directe a Omella dient que "jo sóc catòlic, em vaig educar als jesuïtes i els meus referents són Pere Casaldàliga i Ernesto Cardenal", i ha afegit que la seva església és "la dels pobres i els vulnerables", la dels sacerdots que treballen per la comunitat en barris de persones pobres, com el de la Mina, a Sant Adrià del Besòs (Barcelonès).

"Aquesta és la meva església", ha afirmat, després d'assegurar que la resolució del Procicat "es farà complir" en aquest àmbit i en els quals siguin necessaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook