L'onada de contagis de coronavirus a Catalunya continua desencadenada i els experts advoquen per mesures més dures que el toc de queda nocturn que s'aplica des de diumenge, segons publica avui El Periódico de Catalunya, del mateix grup editorial de Diari de Girona.

Davant aquesta situació, sobre la taula del Govern hi ha dues opcions: o confinament total de 15 dies, amb excepcions per a les escoles i serveis essencials, o confinament de caps de setmana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assenyalat que l'Executiu català té les dues opcions en estudi però que fins divendres el Procicat no prendrà cap decisió sobre el tema. «Estem treballant en moltes mesures. Prefereixo no especular i dir les coses quan ja estiguin treballades i definides», ha assenyalat en una entrevista a la cadena SER.

«Els experts alerten que ens posem en una situació molt tensada en el sistema sanitari i no volem arribar a la situació del març de col·lapsar», ha explicat Vergés. «El més efectiu sempre és el màxim però hem de veure com equilibrem això amb la societat», ha afegit.

La consellera sí que ha sigut clara en afirmar que les escoles seran l'últim en tancar-se. «Sempre hem dit que les escoles serien l'últim en tancar-se», ha insistit.

Respecte a la possible reobertura de bars i restaurants, Vergés ha reiterat que atendran el que diguin els experts en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques.