25 de gener de 2021
25.01.2021
Diari de Girona

El Govern ultima nous ajuts per a pimes i autònoms

L'executiu diu que el nou paquet suposarà un «esforç pressupostari extraordinari», tot i que de moment evita donar xifres concretes

25.01.2021 | 00:04
La reunió entre els membres del Govern, ahir.

El Govern ultima un nou paquet d'ajuts directes per als autònoms, les pimes, els treballadors en ERTO i els sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia. El vicepresident, Pere Aragonès, el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, i el de Treball, Chakir El Homrani, es van reunir dissabte per enllestir els detalls d'uns pagaments que suposaran «un esforç pressupostari extraordinari» de crèdit i que es concretaran avui en una reunió amb agents socials i patronals. El Govern n'explicarà tots els detalls en una roda de premsa posterior.

En concret, l'executiu treballa per fer un nou pagament d'ajuts directes als autònoms, que són un dels col·lectius més afectats per la crisi de la covid-19 i que més han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia. La línia anirà en consonància amb la que es va seguir en els pagaments dels mesos de novembre i desembre, i que llavors van ser de 2.000 euros per autònom.

Les micro, petites i mitjanes empreses que puguin acreditar que han patit una caiguda substancial de la facturació també podran optar als ajuts si es comprometen a mantenir l'ocupació.

Ajuts pels treballadors en ERTO

D'altra banda, el Govern també preveu fer pagaments als treballadors afectats per ERTO. En aquest cas, hi haurà dos tipus d'ajuts: un d'extraordinari per als afectats per ERTO de qualsevol sector amb ingressos baixos i que no s'han pogut reincorporar al seu lloc de feina, i un altre destinat a la formació per aquells treballadors que estan en ERTO en algun dels sectors que s'han vist més afectats per la pandèmia.

Així mateix, el Govern s'ha compromès a seguir donant suport a tots aquells sectors que estan directament afectats per les restriccions de seguretat sanitària. Actualment, estan obligats a tancar els establiments que tenen més de 400 metres quadrats o els centres comercials i gimnasos, entre d'altres.

Per pagar els ajuts, l'executiu preveu fer un esforç pressupostari «extraordinari», tot i que, ara per ara, fonts de Vicepresidència eviten donar xifres. En concret, es buscarà arribar al crèdit necessari per posar les ajudes en marxa «a curt termini».

Diverses conselleries implicades

La reunió es va celebrar dissabte al matí al despatx del Districte Administratiu del vicepresident Pere Aragonès, i a més dels consellers Tremosa i El Homrani també hi va participar la secretaria d'Economia, Natàlia Mas, i el secretari general de Vicepresidència, Albert Castellanos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit