09 de març de 2021
09.03.2021
Diari de Girona

El Mobile preveu entre 45.000 i 50.000 assistents i exigirà testos amb 72 hores de marge

La GSMA «tira endavant el congrés a tota velocitat» amb les dates previstes però el compromís d'adaptar-se «a qualsevol canvi»

08.03.2021 | 23:57
El COE de GSMA, John Hoffman, en una imatge d'arxiu.

El Mobile World Congress d'aquest any podria acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat del que és habitual, segons les xifres amb què treballa la GSMA. En un contacte informatiu amb mitjans, la directora de Marketing de la GSMA, Stephanie Lynch-Habib, va assegurar ahir que caldrà portar un test negatiu de coronavirus amb 72 hores de validesa per entrar al recinte.

A més, la GSMA instal·larà tres punts per fer testos ràpids a les entrades de Fira de Barcelona, així com 13.000 dispensadors de gel hidroalcohòlic. Els organitzadors asseguren que la fira «tira endavant a tota velocitat» en les dates previstes, del 28 de juny a l'1 de juliol, tot i que amb el compromís d'adaptar-se a «qualsevol canvi».

«Les circumstàncies segueixen sent dinàmiques. Vam ser la primera fira d'haver de cancel·lar l'any passat, i enguany apliquem el mateix rigor i capacitat d'adaptació. Ser flexibles és part del pla», va afirmar Lynch-Habib.

De fet, la GSMA ha preparat un pla de seguretat i salut per al congrés, en coordinació amb les autoritats sanitàries, que inclou, entre d'altres mesures, la instal·lació de sales «d'aïllament» per quan s'hagin d'esperar possibles resultats negatius, o la remodelació dels espais de restauració per garantir la distància de seguretat.

A més, el Mobile serà touchless, és a dir, s'evitarà el contacte, i hi haurà el doble d'entrades i sortides que en una edició normal.

La GSMA preveu que l'edició d'enguany de la fira torni a ser «un esdeveniment veritablement global, amb participants d'arreu del món», malgrat que n'hi hagi menys.

De fet, els organitzadors consideren que el Mobile serà «clau» per a la recuperació econòmica, i afirmen que volen «ser part» d'aquest procés de represa de l'activitat a Barcelona.

Testeig massiu i mascaretes

Abans de sortir cap a Barcelona en avió, tots els participants al congrés hauran de tenir un test negatiu. Els que arribin a la fira en cotxe o tren, s'hauran de dirigir als espais habilitats pel mateix MWC per comprovar el seu estat de salut.

El test s'haurà de repetir cada 72 hores, i els participants al congrés tindran una aplicació al mòbil, «My MWC», on rebran una notificació sobre la caducitat del test.

Tots els tests que es facin al recinte comptaran amb personal qualificat en col·laboració amb les autoritats sanitàries catalanes. A més, també hi haurà controls de temperatura a tots els punts d'accés i tots els participants hauran de portar mascaretes FPP2.

El protocol del Mobile inclou establir uns itineraris unidi?reccionals dins del recinte de la fira, així com l'ús d'un nou sistema d'entrada d'aire fresc i ventilació externa per millorar el flux d'aire.

El MWC també comptarà amb un nou sistema de monitorització per controlar la capacitat i densitat de gent per garantir que en tot moment es mantenen les distàncies de seguretat i els fluxos de gent unidireccionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit