Catalunya ha decidit mantenir les actuals restriccions almenys fins al 9 d'abril, una vegada hagi acabat la Setmana Santa, segons va decidir el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat).

A continuació consulta les mesures que estaran vigents del 26 de març al 9 d'abril.

· Mobilitat

Es manté vigent la limitació de l'entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats. També es manté el confinament comarcal a excepció que els desplaçaments siguin amb la bombolla de convivència o essencials.

· Toc de queda

El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22.00 i les 06.00 hores.

· Restauració i hostaleria

Pel que fa als horaris d'obertura dels negocis de restauració i hostaleria, podran obrir de 07.30 a 17.00 hores ininterrompudament. Fora d'aquest horari, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client (fins a les 22.00 hores) o per a lliurament a domicili. (fins a les 23.00 hores. L'ocupació serà de màxim quatre persones per taula o sis si són de la bombolla de convivència. Pel que fa a l'aforament dels establiments es permet el 100% a l'exterior i un 30% a l'interior.

· Comerços

Es permet l'obertura del comerç essencial i no essencial, amb un aforament del 30% de dilluns a divendres i caps de setmana fins a les 21.00 hores. Els comerços de més de 800m2 hauran de limitar la superfície de venda a 800m2 i mantenir el 30% d'aforament. Seguiran tancats bars i restaurants situats en centres comercials.

· Cultura i religió

Pel que fa a teatres, cinemes, auditoris o similars poden obrir amb un 50% de l'aforament i màxim 1.000 persones. Arxius, museus, sales d'exposicions, galeries d'art i centres de creació obriran amb una cabuda limitada al 50%. Es permeten els actes culturals a museus, biblioteques i sales d'exposicions amb un 50% de la cabuda. Es permeten les gales, cerimònies i altres esdeveniments culturals. Els esdeveniments de cultura popular es permeten sempre que siguin estàtics i es facin en espais perimetrats o tancats, amb les mateixes limitacions d'aforament que les activitats culturals i amb el públic assegut. Pel que fa als actes religiosos, com ara enterraments i casaments, hauran de limitar l'assistència a un 30% de la capacitat, amb un topall de 500 persones, o 1.000 si la ventilació és òptima.

· Activitats esportives

Es permet la reobertura dels vestidors en gimnasos i centres esportius, sempre mantenint les mesures de seguretat i amb un ús racional. També s'autoritza a l'esport federat reprendre les competicions per a les categories a partir dels 16 anys. Aquestes mesures se sumen a les ja vigents: els gimnasos poden obrir amb un 30% d'aforament i màxim sis persones i ús de mascareta en activitats de grup. Es manté la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure, amb un 50% de l'aforament i també a les piscines, tot i que siguin en recintes tancats. Les competicions en l'àmbit estatal estan permeses des del 8 de febrer. L'esport escolar s'equipara a l'esport federat, de manera que podran entrenar-se en grups de més de 6 persones i participar en aquelles competicions autoritzades (de moment només les d'àmbit estatal).

· Educació

S'autoritzen les activitats extraescolars als alumnes d'educació secundària, batxillerat i cicles formatius. Fins ara només estaven permeses les extraescolars i activitats esportives en les etapes d'infantil i primària. Des de l'1 de març ja estan permeses les sortides escolars amb pernoctació sempre que sigui en el grup bombolla. L'esport escolar s'equipara a l'esport federat i podrà entrenar-se en grups de més de 6 persones. Segueix la presencialitat a les aules en etapes d'infantil, primària i secundària, i la semipresencialitat a batxillerat, cicles formatius i universitat. Una altra novetat, en l'àmbit universitari: a partir del 8 de març es permet la presencialitat amb un 30% de l'aforament. Serà cada universitat la que decidirà com distribueix aquest 30% de l'aforament.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus