El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha atribuït la baixada del virus a l'infradiagnòstic propi dels dies festius, quan les persones amb símptomes lleus acudeixen menys al CAP i es converteixen en un "artefacte", perquè segueixen contagiant.

La propagació del coronavirus ha minvat a Catalunya, amb una velocitat de contagi (Rt) que ha baixat d'1, tot i que els hospitals segueixen augmentant el nombre de pacients amb Covid: avui són 1.708 persones, cent més que la vigília, de les quals 445 estan greus a la UCI, catorze més que ahir.

En la roda de premsa setmanal sobre el procés de vacunació, Argimon ha advertit que, pel que fa als ingressats crítics, "anem a un ritme que no el podem sostenir".

No obstant això, el secretari de Salut Pública no s'ha volgut pronunciar sobre si s'enduriran de nou les restriccions, a l'espera de les reunions previstes en el marc del Govern a partir de demà dimecres, amb les dades que vagin apareixent.

Si bé fins a abans de Setmana Santa Argimon era partidari de "donar aire" a l'economia i a la societat, aquest dimarts ha admès que, malgrat la "fatiga pandèmica", també cal ser "conscients" de la situació en la qual està Catalunya, amb "dades preocupants des del punt de vista assistencial", ha avisat.

Les dades d'aquest dimarts indiquen una pujada d'ingressats però una baixada de la propagació del virus, que Argimon ha atribuït solament a un infradiagnòstic propi dels dies festius.

Però aquestes persones que han posposat la visita al CAP s'han convertit en un "artefacte", ja que han seguit contagiant.

Segons Argimon, solament aquest passat dilluns es van detectar uns 300 positius menys del que seria habitual.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus