El PP ha registrat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats on proposa al Govern un incentiu salarial per a les places de funcionari de l’Estat a Catalunya. El seu objectiu és el de facilitar l’arrelament i la permanència d’aquests servidors públics en una comunitat autònoma que està entre els destins menys triats pels empleats de l’Administració General de l’Estat (AGE).

La proposició no de llei es registra per ser debatuda en la Comissió de Política Territorial i Funció Pública del Congrés, segons informa Europa Press. Fent-se eco d’una ja veterana reclamació de la Confederació Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), el Grup Popular en la cambra baixa demana a l’Executiu cobrir les vacants de la AGE a Catalunya davant una fugida que dura ja deu anys i que es va intensificar en els anys més crispats del procés. Aquesta situació provoca, en l’opinió reflectida en la proposta del PP, una «greu escassetat de funcionaris» i una «sobrecàrrega actual dels organismes públics estatals» a Catalunya.

En l’últim decenni, el cost de la vida, especialment de l’habitatge, s’ha convertit en la primera raó perquè Catalunya no sigui reclamada com a plaça preferent entre treballadors de l’Estat.