El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha exigit aquest dimarts a l'Estat que "esclareixi la veritat" sobre l'atemptat del 17 d'agost de 2017 a Barcelona i ha encarregat als serveis jurídics de la Generalitat que "estudiïn" les possibles "accions legals" que puguin emprendre's per saber què va passar.

Així ha reaccionat Aragonès després que l'excomissari José Villarejo hagi insinuat que l'atemptat del 17A va ser conseqüència d'un "error greu" de l'exdirector del CNI Félix Sánz Roldán que, segons la seva versió, "va calcular malament les conseqüències per donar-li un petit ensurt a Catalunya".

Villarejo, que mai ha ocultat la seva enemistat amb Sanz Roldán, a qui sempre ha culpat de la seva situació, ha fet aquesta sorprenent revelació durant el segon dia del seu interrogatori en el judici que se celebra a l'Audiència Nacional per tres peces de l'anomenat cas Tàndem.

Des de Twitter, Aragonès s'ha fet ressò de les paraules de Villarejo: "El 17A va ser una barbàrie que ens ha marcat per sempre. I si les paraules de Villarejo són certes, són necessàries explicacions ja".

"Coneixem bé com funcionen les clavegueres de l'Estat, per això exigim que s'investigui amb tal d'esclarir la veritat", ha recalcat.

Aragonès, a més, ha demanat als serveis jurídics de la Generalitat que "estudiïn aquestes declaracions i les accions legals pertinents que es puguin emprendre. Per la veritat. Per les víctimes, pels catalans i catalanes i per tots els que estem al costat de la pau i la democràcia".

Per la seva banda, l'ANC ha convocat per a aquest dimarts a les 20.00 hores una concentració davant de la seu de la Delegació del Govern a Barcelona, amb el lema "Contra la seva violència, independència".