El Parlament va aprovar ahir la proposta d’ERC, CUP i En Comú Podem de crear una comissió d’investigació sobre abusos sexuals i pederàstia a l’Església catòlica, tot i que PSC i JxCat van aconseguir introduir una esmena per ampliar la investigació a altres àmbits, a més de l’eclesiàstic.

Aquesta comissió d’investigació, que és la primera que es crea d’aquestes característiques en un parlament de l’Estat espanyol, va comptar amb els vots favorables dels tres grups proponents: ERC, CUP i En Comú Podem, així com de PSC-Units, JxCat i Cs, mentre que Vox i PP hi van votar en contra.

El diputat de PSC-Units Ramon Espadaler va expressar les seves reticències sobre el text, com a diputat democristià que és, i es va abstenir en la votació de la comissió, que finalment va ser aprovada amb 116 vots a favor, 13 en contra i 1 abstenció.

L’objectiu de la comissió és el d’«aclarir l’abast de la pederàstia dins de l’Església catòlica, així com en els àmbits escolar, esportiu i d’oci, o altres àmbits en què s’hagi produït col·laboració, per conèixer tota la veritat, assumir i depurar responsabilitats i obrir un procés de reparació a totes les víctimes de les violències sexuals».