El magistrat de l'Audiència Nacional que investiga el suposat finançament irregular de CDC ha accedit a la petició de la fiscalia perquè declari com investigat l’exdirector del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) Oriol Puig, germà de Felip Puig, exconseller del govern d’Artur Mas. Santiago Pedraz ha atès la sol·licitud d’Anticorrupció, que, a més de Puig, vol interrogar també als antics responsables de dues empreses en aquesta peça separada de l’anomenat 'cas 3%'. Són Oriol Carbó, exgerent de la productora Triacom, i Juan Manuel Parra, exadministrador d’Hispart. Puig i Carbó declararan el 5 de juliol i Parra ho farà dos dies després, segons han explicat fonts de l'Audiència Nacional a l'ACN.

Les declaracions s’emmarquen en la peça on s’investiga si la citada productora hauria pagat despeses de la campanya electoral del 2010 de CDC a través de facturació falsa. El jutge va posar el focus en l’adjudicació pública d’una app de consulta d’informació meteorològica del Meteocat el 2011, que presumptament es va adjudicar sense publicitat i que va guanyar Triacom Audiovisual. Segons la fiscalia, "es va produir un procés de licitació fraudulent i un cobrament de Triacom de 70.800 euros malgrat no existir cap treball ni servei que ho justifiqués".

També consta acreditat, segons Anticorrupció, que l’empresa Hispart va dissenyar la campanya de comunicació de CDC per a les eleccions del 2010, “generant un deute d’aproximadament 750.000 euros”, i que l’exgerent del partit Germà Gordó va donar instruccions a l’exgerent de Triacom perquè li abonés ell aquest deute contret per la formació.

Per a això, tots dos empresaris “es van posar d’acord a simular” uns documents i, segons l’enregistrament d’una conversa aportada per Parra a la causa, ell era “conscient del caràcter fictici de les factures que girava contra Triacom”.

A més, segons un recent informe policial, diverses empreses de Juan Manuel Parra “van rebre diverses quantitats” de la productora. Tots aquests pagaments realitzats a aquest empresari per Triacom, assegura el fiscal, “són part d’un entramat de finançament il·legal de CDC a través de facturació falsa, havent d’investigar-se si, a més d’aquestes tres societats, Juan Manuel Parra va rebre altres quantitats” de la citada productora.