Josep Talleda, condemnat per l´assassinat de dues dones, torna a convertir-se en el sospitós d´un tercer crim, també d´una dona. Les proves d´ADN que els Mossos d´Esquadra van efectuar a un cadàver per tal d´indentificar-lo han descobert que es tracta de Maria Teresa Rubio Blanco, veïna de Girona que va desaparèixer el gener de 2001. La troballa de la identitat del cadàver torna a centrar el crim sobre el cap de Talleda, qui ja va estar imputat per la desaparició de la dona al jutjat número 5 de Girona, però es va arxivar el cas. Ara els Mossos tornen a sospitar del condemnat ja que el cadàver va ser localitzat el 22 de febrer de 2001 a Vilanova del Vallès en la ruta que aleshores, Talleda realitzava per anar al magatzem de farina on treballava.

L´11 de gener de 2001, va desaparèixer Maria Teresa Rubio, mare de quatre fills i casada amb Mustapha Kemal -qui més tard va allotjar a l´assassí de dues policies nacionals en pràctiques a Bellvitge i ara es troba a la presó per haver violat i haver deixat embarassada la filla de la seva nova parella-. La troballa del cadàver es va produir més d´un mes després, quan un jubilat que passejava per una riera de Vilanova va descobrir el cos d´una dona amb el cap esclafat. Inicialment, la investigació de la policia no va relacionar el cadàver de Vilanova amb la desapareguda.

Però amb les proves de l´ADN practicades en els laboratoris, els Mossos d´Esquadra van identificar el cadàver i aquesta setmana van comunicar als familiars de Maria Teresa Rubio i a Mustapha Kemal la identificació de cadàver, després de sis anys de la seva desaparició.

La família de Rubio va sospitar des de l´inici de Talleda, qui va ser excompany de cel·la de Kemal, ja que no creien que hauria fugit de Girona per la seva pròpia voluntat. La sospita sobre Josep Talleda va néixer perquè quan la dona va desaparèixer, l´home acabava de sortir de la presó per la condemna per l´assassinat de Montserrat Àvila, una nena de 14 anys del poble de l´ara, de nou, sospitós, Sant Hilari Sacalm. En el moment de la desaparició, Rubio acabava de portar els seus fills a l´escola i havia tret 30.000 pessetes d´un caixer. Aquest va ser tot el rastre que va deixar aquell 11 de gener de fa sis anys.

Però, el jutjat no el va imputar per la desaparició de Rubio fins que va ser detingut per l´assassinat de la prostituta albanesa Vjollach Papa, el 20 d´abril de 2003, el cadàver de la qual va ser trobat emoblicat amb plàstics al riu Güell a l´altura del Palau Firal de Girona. Aleshores, Talleda va ser interrogat també sobre la desaparició de Maria Teresa Rubio i la seva presumpte relació. Talleda va reconèixer que la coneixia, però en tot moment va negar tenir cap relació amb la desaparició. També van ser interrogats testimonis que havien vist junts a Josep Talleda i a Maria Teresa Rubio.

No obstant això i sense el cos de la dona, el jutjat va arxivar el cas. Si s´obre, seria el tercer cas que jutjaria Talleda per assassinat.