DdeG, Figueres.

L'Ajuntament de Figueres nomenarà fill predilecte de la ciutat l'escriptor i periodista, Joan Guillamet Tuébols. L'escriptor va néixer a Figueres l'any 1922 i va col·laborar en diversos mitjans de comunicació al llarg de la seva vida.

Serra d'Or, Presència, Hora Nova, L'Empordà, Tele Estel, La Vanguardia, El Punt, El Correo Catalan, Tele/Exprés, L'Empordà Federal El Noticiero Universal són alguns dels llocs on va plasmar alguns dels seus escrits.

A banda d'això, Guillamet va rebre diversos premis literaris com el guardó dels Jocs Florals de l'Empordà, Antoni Puig de Conill per la prosa Amor que devora, l'any 1961. També va rebre el premi Catalonia per l'obra Coses i gent de l'Empordà, de les Festes de Maig de les Lletres Catalanes l'any 1971 .

La llengua i la literatura

El figuerenc va destacar per la seva aportació a la llengua i la literatura amb obres com Els gitanos, una aproximació a un racisme, Bruixeria a Catalu-nya, Vent de tramuntana, gent de tramuntana, Tots hem fet l'estraperlo, Llegendes del poema Canigó, de Jacint VerdaguerLa plana, el vent, la gent.

El govern municipal va aprovar la proposta en junta de govern i avui es farà públic a la sessió plenària.