Els veïns han interposat un centenar de denúncies i proposen que el mercat torni al passeig marítim, però a la calçada, tal com han defensat des del principi els marxants. Els veïns es queixen que no poden sortir de casa seva perquè les parades els barren el pas i de l'embrutiment de l'espai per manca de banys públics.

L'anunci de l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, de crear una comissió assessora per trobar una nova ubicació per al mercat dominical abans del proper estiu no ha calmat els ànims dels veïns del Camí Ample, que s'hi oposen radicalment, i on des de fa cinc mesos, s'han traslladat les més de cent parades del mercat. Els veïns han presentat cent denúncies per irregularitats, com ara per la manca de separació entre les parades i les façanes tot i estar recollida a la normativa municipal, i l'embrutiment de l'espai perquè no s'obren els banys públics. 'Aquest anunci de crear una comissió l'hem pres amb escepticisme. No creiem que sigui necessària la seva creació, perquè per solucionar un problema, han comès una irregularitat, ha dit el portaveu de l'associació de veïns, Joan Carles Moragues.

Per aquesta raó, els veïns, cansats que l'Ajuntament no escolti les seves queixes no descarten fer mobilitzacions si no es resol el problema. Amb tot, aquestes accions començarien a mitjans de mes, per tal que l'Ajuntament de l'Escala tingui 'el temps necessari per demostrar amb fets la intencionalitat del seu anunciat compromís de fer tornar el mercat al Passeig Marítim', ha explicat Moragues, tot afegint: 'Volem saber quins grups voten a favor d'allargar una situació de 'presumpta' il·legalitat al Camí Ample durant 7 mesos més' .

Passeig Marítim Aquests veïns, així com els marxants i els propietaris dels negocis de la zona proposen que el mercat torni a la calçada del Passeig del Mar, perquè al seu entendre 'permetria abandonar de manera immediata la situació irregular que comporta l'actual emplaçament temporal'. Segons Moragues, la vorera quedaria lliure i a la calçada es podrien col·locar les parades deixant un carril d'entrada i sortida pels vianants, veïns i marxants.