06 de novembre de 2008
06.11.2008

Un llibre repassa la història de la Costa Brava per acostar-la als gironins

La Diputació i el Patronat de Turisme l'han publicat
per commemorar els 100 anys de la denominació

06.11.2008 | 01:00
Els autors del llibre, i l´editor, amb el president de la Diputació de Girona, a l´acte de presentació.

La Fontana d'Or de la Fundació Caixa de Girona va acollir ahir la presentació del llibre Retrobar la Costa Brava, editat per Lunwerg Editores, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el Paronat de Turisme Costa Brava-Girona. A l'acte hi van assistir més de dues-centes persones, gairebé totes elles relacionades amb el món turístic i empresarial gironí.
Joan Carles Luna, president de Lunwerg Editores, va assegurar que el llibre es va gestar fa cinc anys i ha sortit al carrer perquè "la gent recordi el que era i encara és la Costa Brava que, malgrat tot, no s'ha aconseguit destruir. Amb aquest llibre la volem defensar i retrobar".
Un dels autors de la publicació, l'escriptor Màrius Carol, va assenyalar que fer el llibre "ha estat com rascar en la memòria gràcies a les primeres fotos de Sebastià Jordi Vidal, les següents de Francesc Català Roca i les darreres de Kim Castells", recordant acte seguit les paraules de l'escriptor empordanès Josep Pla, qui va dir que "quan hom està lluny d'ella és quan més enyora la Costa Brava".
Un altre dels autors literaris, Josep Playà, va exposar que amb les fotos "es recuperen moltes històries de la Costa Brava", explicant a continuació el fotògraf Kim Castells que "ha estat un privilegi retornar a la Costa Brava per fotografiar-la".
El president de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Enric Vilert, va posar en relleu que, amb el llibre, "volem seduir la gent que ens visita i demostrar que després de cent anys la Costa Brava segueix vigent". Vilert també va assegurar que "volem commemorar aquest centenari, però mirant cap al futur".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema