El veí de Blanes José Joaquín G.S., de 31 anys d'edat i nacionalitat espanyola, va donar ahir a la tarda dos bons ensurts a treballadors de botigues de Blanes, però després els els van tornar. L'home, que comptava ja amb antecedents policials, va atracar dijous a la tarda dues botigues de la ciutat a punta de ganivet, i a la nit va tornar-ho a intentar al bingo situat al carrer Anselm Clavé de Blanes. Aquí, però, les coses ja no li van sortir tan bé, i de fet no va aconseguir endur-se res ja que l'empleada a qui va amenaçar va començar a xisclar en veure el ganivet i li va tirar els cartrons de bingo a la cara mentre muntava un sarau considerable que va foragitar l'atracador.

El segon ensurt de l'atracador li van donar els Mossos d'Esquadra, que finalment el van detenir ahir al matí. La recerca i les indagacions que els Mossos havien iniciat tan bon punt van tenir coneixement dels fets va comportar la detenció del presumpte autor per part d'efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Blanes.

L'home està acusat de tres robatoris amb violència i intimidació, un d'ells en grau de temptativa. El primer atracament va tenir lloc cap a les sis de la tarda del passat dijous. El lladre va entrar en un establiment comercial, una papereria, i va intimidar la propietària amb un ganivet mentre li exigia els diners que tingués de calaix. La cosa devia resultar fructífera i al cap d'una estona va tornar-hi, amb la mateixa manera de fer. Aquesta vegada va robar en una botiga de roba infantil, uns 45 minuts més tard d'haver comès el primer robatori. També en aquesta ocasió, l'home, que actuava a cara descoberta, es va posar a l'esquena de la dona que el va atendre i la va intimidar per darrere amb el ganivet per tal que li obrís la caixa dels diners. Després va fugir a peu.

José Joaquín encara va temptar la sort una tercera vegada, i cap a la una de la matinada va entrar a les dependències del bingo del carrer Anselm Clavé de Blanes, però l'esverament que va causar el seu intent d'atracament va fer que en marxés amb les mans buides. Ara, tres atracaments en un dia, i a cara descoberta, són molts; i les descripcions de totes les víctimes van permetre apuntar ràpidament a aquest sospitós, resident a Blanes i amb diversos antecendents. El detingut estava ahir a la tarda pendent de passar a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Blanes, que li havia de prendre declaració.