Tres homes van entrar aquest dilluns a la nit a robar xais en una granja de Vilamacolum i, abans que poguessin endur-se cap animal, el propietari els va enxampar. Tot i que dos d'ells van aconseguir fugir, el granger en va poder retenir un fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra. El detingut és un home de procedència marroquina i 51 anys, Mustapha el G., que es troba en situació il·legal i resideix al poble veí de Sant Pere Pescador. Per entrar a dins la granja, els tres lladres van saltar una tanca de dos metres.

Els fets van tenir lloc poc després de tres quarts de dotze de la nit de dilluns en una granja d'ovelles de Vilamacolum. Aprofitant la foscor de la nit, tres homes van escalar i saltar la tanca de dos metres que envolta l'edificació i van posar-se dins el tancat on hi havia els animals. Un cop dins el corral, els lladres van agafar un xai amb la intenció d'endur-se'l.

Tot i això, cap dels lladres va poder endur-se el xai. I és que el propietari de la granja, que ja havia patit altres robatoris, s'havia instal·lat una alarma al voltant del tancat.

El granger, que té cap a una cinquantena d'anys, només de sentir l'alarma va sortir a fora i va enxampar els lladres en plena feina. Tot i que dos d'ells van poder fugir, el propietari va retenir el tercer fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, aproximadament cap a la una de la matinada.

L'únic detingut pels fets , Mustapha el G., és de procedència marroquina i es troba al país en situació irregular. Després de passar a disposició davant del jutge, va quedar en llibertat.