30 de novembre de 2008
30.11.2008
40 Años
40 Años

Blanes retira la runa del vial del passeig i en reobre el trànsit l'endemà de la llevantada

L'Ajuntament confia que la setmana vinent tindrà finalment l'avantprojecte de la reforma s'Abanell a sobre la taula

30.11.2008 | 01:00
Les restes de fanals i de la passera es troben per tota?? la platja.

La vila de Blanes s'omple el dissabte de veïns, gent de la comarca i segones residències i durant tot el dia d'ahir, aquests es passejaven pel passeig de s'Abanell, un cop més destrossat per un gran llevantada. Amb les càmeres digitals a la mà, repetien una fotografia que malauradament, no és el primer cop que immortalitzen.
De tota manera, ahir, el vial del passeig i la vorera que toca a les cases de la zona final de l'avinguda, abans d'arribar als càmpings havia canviat una mica d'imatge. Les màquines de la brigada municipal i una retroexcavadora del consistori hi treballaven des de primera hora del matí per deixar-lo net de runes del passeig, pedres, fanals; de tot allò que la força del mar s'havia endut durant el matí de divendres. Aquesta actuació s'ha convertit en un "protocol d'emergència" quan hi ha llevantada al passeig, es lamentava ahir el regidor de Govern Municipal, Policia Local i Protecció Civil, Joaquim Torrecillas (CiU).
Al cap de poques hores, el tros de passeig més afectat, des del carrer Mercè Rodoreda fins a Enric Morera es va tornar a obrir el trànsit de vehicles.
D'altra banda, el local Beach Club, descalçat i esquerdat pel temporal, seguia amenaçant de runa i romandrà acordonat, almenys fins que els tècnics de la Direcció General de Costes i la Generalitat es personin dilluns a Blanes per trobar una solució a aquest xiringuito i als prop de 400 metres de passeig que han desaparegut, juntament amb metres cúbics de sorra de la platja i mobiliari urbà.
El regidor Joaquim Torrecillas augura que la trobada de dilluns amb tècnics de Costes i Generalitat servirà per poder tenir almenys un "avantprojecte de la reforma del passeig", que com assumia ahir el regidor, suposarà "eliminar la zona d'aparcaments i un retranqueig del passeig" i també, perquè, es realitzi "una solució d'emergència" a la zona més castigada, on fins i tot, l'aigua de les onades va arribar a les cases per la llevantada.
Finalment, el regidor va criticar que hagin de passar tants temporals i que "siguem portades dels mitjans" perquè el Ministeri de Medi Ambient s'adoni que "donar una solució al passeig és una prioritat" i va instar Costes, a començar l'actuació l'estiu de l'any vinent. Les llevantades castiguen el passeig blanenc cada tardor i hivern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema