molts pobles del litoral mediterrani del País Valencia i del Principat han estat afectats pels darrers temporals que s'han produït a la costa. A Catalunya, les comarques del Barcelonès, el Maresme i bona part de la Costa Brava han estat les zones més castigades pel mal temps. La Selva marítima i el seu litoral han sigut un dels punts negres on més s'ha patit la força del vent i les grans onades, i on ha fet més destrosses i el mar s'ha endut bona part de la sorra de platges i cales. Les que s'han endut especialment la pitjor part són la platja de Tossa de Mar i tot el passeig de Blanes.

Aquest temporal i els forts vents huracanats han estat els més virulents dels darrers 50 anys, segons recorden els més grans i confirmen els més experts de cada població.

Diaris de difusió nacional i les principals cadenes de televisió es feien ressò de la notícia i mostraven fotos, imatges i reportatges en directe del dia després amb paisatges desolats, platges sense sorra, (cosa molt habitual a Blanes), i restes de deixalles per tot arreu per on havien arribat les onades del mar, trams de passejos engolits -en el cas de Blanes un fet normal, els restaurants del passeig de Tossa negats d'aigua, desenes de barques del port de Blanes malmeses, per la força de les onades, i les restes de tres grans embarcacions, al passeig de Blanes, la façana principal del port destrossada pel fort onatge, era el que es mostrava.

Les pèrdues econòmiques són nombroses tant al sector públic com al sector privat tot i que encara no tenen un recompte definitiu dels produïts pels danys. El gremi d'Hostaleria i els pescadors són els principals afectats. El sector públic començarà a ensenyar números i diuen que tan sols tornar a refer el passeig marítim de s'Abanell, i tornar a abocar milers de tones de sorra per tornar a tenir platja costarà més de 30 milions d'euros.

Aquests dies centenars de curiosos vinguts de fora practiquen una altra classe de turisme no catalogat fins ara pels professionals del sector turístic: és el foraster que aprofitant aquets dies lliures de Nadal s'ha desplaçat a Blanes, Lloret i Tossa per veure de ben a prop les desgràcies ocasionades pel temporal, per fer fotos, filmar i de pas quedar-se a menjar a algun restaurant de la vila, que sempre és d'agrair.

Altres veus més catastrofistes i alarmistes ens diuen que tot això passa per culpa de l'escalfament del planeta, i que a curt termini tornaren a patir temporals, iguals o més forts que els que han tingut els darrers dies del 2008, aquests mateixos ens adverteixen en un to apocalíptic i gens esperançador, que no hi ha res a fer, és massa tard, quin mal rotllo i quin mal Karma per començar bé el 2009.