L'Ajuntament de Lloret xifra en 342.000 euros les pèrdues ocasionades pel temporal a serveis i mobiliari urbà. És una primera valoració dels danys fets la setmana passada a platges, camins de ronda, arbrat, etc. Ho va exposar l'alcalde de la vila, Xavier Crespo, en el ple de dimecres passat, quan el consistori va demanar ajuts a les grans administracions.

Crespo va afegir que aquesta primera xifra no inclou els danys causats al port de Canyelles ni a les empreses lloretenques, com Viajes Marítimos, la més afectada pel temporal. "Dues de les seves embarcacions es van desamarrar del port de Blanes i van quedar destrossades", apuntava l'alcalde. En el port de cala Canyelles els danys pujaran fins a uns 500.000 euros. Ho afirmava el president del club nàutic, Albert Borràs, que va exposar en declaracions a Nova Ràdio Lloret que el temporal "ha mogut pedres, ha trencat el dic de ciment, ha aixecat passeres, i ha ensorrat quatre barques i una moto d'aigua". El divendres passat els pèrits, tot seguit després del ple extraordinari, es van posar a avaluar els danys ocasionats pel temporal.

Tal i com s'esperava, totes les formacions municipals van votar a favor de demanar a l'Estat, la Generalitat i la Diputació de Girona ajuts, subvencions i crèdits tous per reparar, al més aviat possible, els danys ocasionats pel temporal marítim del passat 26 de desembre. L'Ajuntament recomana als particulars afectats que s'adrecin a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana.

Més enllà dels diners que destinarà Generalitat i Ajuntaments, el Govern estatal va aprovar divendres passat un Fons d'Inversió Local dotat en 8.000 milions d'euros destinats a obres de planificació i execució immediata.

Lloret de Mar ha estat potser una de les poblacions menys afectades pel temporal en comparació a les seves veïnes, però el temporal a cala Canyelles, que forma part del municipi de Lloret de Mar, va ser tan virulent com a Blanes. Això és degut al fet que aquestes platges són força obertes i quan les ones arriben, al ser força fondes de cop, poden agafar molt més impuls i escometre amb més potència contra la zona costanera.