La biblioteca Marià Vayreda d'Olot ha digitalitzat la premsa local des del 1859, quan va sortir el primer número de la revista La Aurora Olotense fins al 1936. Segons ha exposat la directora de la biblioteca, Carme Simon, al butlletí municipal El Plafó, si el finançament que fins al moment els ha vingut de l'Ajuntament i la Diputació de Girona continua en el decurs dels propers anys, l'organisme digitalitzarà l'hemeroteca de l'època del franquisme. La iniciativa va sorgir de la mateixa biblioteca, amb la finalitat de formar part d'un programa més ampli promogut per la Generalitat.

Segons exposa Simon, el Govern Català encara té pendent de començar el procés de digitalització de la premsa comarcal del país. Així, segons ella, Olot podria tenir tota la premsa digitalitzada abans que el Govern prengui cap mesura al respecte. La causa per la qual l'organisme va decidir emprendre la digitalització va ser solucionar el problema de conservació del paper dels diaris i revistes. Segons exposa la directora, l'ús continuat de la consulta, la mala qualitat del paper i de la impressió pròpia de la premsa havien provocat un deteriorament de les publicacions que amb la digitalització s'ha acabat.

L'altre avantatge és la divulgació: gràcies al programa Pandora, les revistes olotines com les que també procedeixen d'altres biblioteques es podran consultar des de qualsevol punt connectat a la xarxa només amb un cercador de paraules. Així els originals sols podran ser consultats i manipulats a partir de l'autorització expressa de la Biblioteca. La directora, des d'ElPlafó, exposa que confia que la consulta de l'hemeroteca per Internert sigui possible en el decurs d'aquest any. Ara només es pot fer des dels ordinadors del centre.

El cartipàs, un butlletí de cultura municipal, recorda que el 6 de gener del 1859 va sortir la primera publicació periòdica olotina. Així ara fa 150 anys de la sortida al carrer de La Aurora Olotense. La publicació va tenir una vida efímera, atès que només en van sortir 34 números, a raó de 2 per setmana.