El Grup de Dones de la Bisbal d'Empordà va celebrar ahir els seus 20 anys amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que va tenir com a acte central la lectura del pregó i la presentació de la Bestiesa de la Bisbal, element que ampliarà el bestiari popular de la capital del Baix Empordà i que té cara d'òliba, ales de víbria (femella del drac) i cues de sirena. Això va ser al migdia, a la plaça del Castell, mentre que al voltant de dos quarts de dues va tenir lloc el segon dels actes centrals, en què es va donar nom a un parc infantil, que passarà a dir-se Parc Infantil 8 de març, i forma part de la nova iniciativa reivindicativa que ha engegat l'associació de dones bisbalenca, que consisteix a posar noms de dones a alguns carrers de la població, ja que no n'hi ha gaires. Segons ha explicat des del Grup de Dones, l'equip de govern ja ha aprovat tirar endavant aquesta iniciativa. Precisament, la voluntat del Grup d'impulsar els noms de dona als carrers i el fet que els actes que van tenir lloc ahir van ser tots en espais públics van fer que la jornada fos batejada amb el títol de "Dones i carrers".

Respecte de la Bestiesa, el Grup de Dones ha engegat en un bloc -labestiesa.blogspot.com- una enquesta per donar nom a aquest nou element del bestiari bisbalenc.

Els actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona es van succeir arreu de les comarques gironines durant aquest passat cap de setmana. Entre aquestes poblacions hi va haver Banyoles, on el col·lectiu de dones de l'Ateneu va convidar la cantant Anna Maria Agustí, més coneguda com a Nina, a fer una xerrada al bar de l'Ateneu.