Salt tindrà la seu regional dels Mossos d'Esquadra el 2012. El nou equipament acollirà una comissaria i altres unitats d'abast regional com els laboratoris de la policia científica o l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) convertint la comissaria de Salt en la principal de la demarcació. Això significa que aquests serveis marxaran de Girona on actualment estan repartits entre Vista Alegre, Trànsit i l'ARRO. La proposta ha despertat les suspicàcies del govern municipal de Girona no vol que la comissaria de Vista Alegre desaparegui. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha exposat que Girona mantindrà Vista Alegre fins el 2012 però que llavors caldrà veure com es concreta el trasllat.

L'Ajuntament de Salt cedirà una parcel·la de 4.600 metres quadrats a tocar de l'hospital a l'encreuament entre l'avinguda Alfons Morè i el carrer Llevadores. Allà, Interior hi construirà una comissaria que, segons Boada, 'es dimensionarà' perquè també es converteixi en la seu regional dels Mossos d'Esquadra. L'horitzó és el 2012 però, fins que arribi aquesta data, Boada ha detallat que Girona seguirà mantenint la comissaria de Vista Alegre, l'ARRO a la carretera de Barcelona i la comissaria de Trànsit a la carretera de Santa Coloma.

A mesura que vagin avançant les obres de la nova comissaria, Interior prendrà 'la decisió de quines són les unitats que es traslladaran a la seu regional'. Llavors, serà el moment de veure quins són els edificis policials que es mantenen a Girona i decidir si n'hi ha algun que desaparegui. El temor de l'Ajuntament de Girona és que un dels edificis que desapareguin sigui precisament Vista Alegre i la ciutat es quedi sense la comissaria.

Boada ha concretat que s'hauran d'analitzar quines són les necessitats de Girona abans de prendre cap decisió. Tot i això, ha posat sobre la taula que a la nova delegació del Govern –a l'antic hospital de Santa Caterina- hi haurà una comissaria –i no una oficina de denúncies- d'uns 400 metres quadrats. No tindrà calabossos però Boada ha explicat que tindrà seguretat ciutadana, atenció al ciutadà i espai per atendre les víctimes de la violència masclista.

Actualment a Girona hi ha la comissaria del carrer Vista Alegre, la de Trànsit –a la carretera de Santa Coloma- i l'ARRO –a la carretera Barcelona-. Joan Boada ha avançat que el primer canvi serà el trasllat de l'ARRO perquè l'espai està afectat per les obres del TGV. A més, ha concretat que la ciutat tindrà una nova comissaria a la futura seu de la delegació del Govern. En un principi es plantejava com una oficina de denúncies però Boada ha dit que serà una comissaria sense calabossos.

Per tant, Boada no ha volgut concretar si la comissaria de Vista Alegre es mantindrà –tal com vol l'Ajuntament de Girona- o, al contrari, desapareixerà. Només ha marcat de termini el 2012 i diu que, com a mínim fins llavors, la comissaria de Vista Alegre seguirà existint.

Reivindicació gairebé històrica

La comissaria dels Mossos d'Esquadra a Salt és una reivindicació gairebé històrica del municipi. L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha explicat que l'espai que cediran per a la nova seu regional dels mossos està en una zona idònia perquè només és a 25 metres de Girona, està ben comunicat i pròxim a equipaments importants com el Parc Hospitalari Martí i Julià.

Segons Pineda s'han conjuminat els interessos de Salt –que vol tenir la comissaria- amb els d'Interior –que necessita més espai per la seu regional-. Així, assegura que s'equilibrarà l'àrea urbana perquè no només Girona tindrà els equipaments i, alhora, es milloraran la sensació de seguretat i els índex de delinqüència a Salt.