Els integrants de la Plataforma d'Usuaris de Renfe van començar a enviar ahir cartes al president i a la ministra d'Economia i Hisenda del Govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero i Elena Salgado, demanant-los que instin la companyia ferroviària a canviar d'opinió i no apujar més els preus el 2010. Renfe vol que la Comissió d'Assumptes Econòmics de l'Estat autoritzi una puja del 5% de cares a l'any vinent.

En les cartes que van començar a enviar ahir via digital, els gironins que utilitzen el tren cada dia per desplaçar-se als seus llocs de treball denuncien les males condicions de la línia ferroviària entre Portbou i Barcelona, "malgrat ser una de les més concorregudes de tot l'Estat espanyol".

Els usuaris detallen les insuficiències del servei, els retards que pateixen, la reducció de la freqüència de pas dels trens, la manca d'informació que reben per part de la companyia i, entre d'altres qüestions, l'encariment dels preus -com la recent puja del viatge entre Figueres i Barcelona degut a l'estrena dels nous trens de Mitjana Distància. Els afectats reclamen que es congelin les tarifes fins que acabin les obres de construcció del tren d'alta velocitat.

Protesta a Sant Celoni

Aquesta acció ha arribat pocs dies abans de la realització d'una nova protesta, ja que dilluns vinent la Plataforma d'Usuaris de Renfe ha convocat els usuaris a aturar el primer tren del matí que surt de Figueres a la seva arribada a l'estació de Sant Celoni.