Les protestes per la manca de transport públic a les comarques gironines han estat una constant durant els darrers anys, tant per part d'entitats com de particulars. Ara, l'enquesta de Llars i Medi Ambient de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) ha posat xifres a aquestes queixes: segons aquest estudi, el 62,4% dels gironins utilitza normalment el transport privat, una xifra molt superior a la mitjana catalana (43,5%). Es tracta, d0ncs, de l'àmbit territorial on l'ús de cotxes i motos particulars està més estès.

Entre els motius que esgrimeixen els gironins per no utilitzar el transport públic, l'argument més habitual (en el 41,9% dels casos) és que han d'agafar els vehicles privats perquè no hi ha servei de transport públic allà on es dirigeixen. Un 31,8% dels gironins valoren la comoditat a l'hora d'agafar el cotxe, mentre que un 23,6% prefereixen viatjar amb el seu propi vehicle perquè el necessiten per a treballar o per a qualsevol altra activitat. Un 22,4% expliquen que el transport públic que voldrien utilitzar té massa poca freqüència de pas, un 13% consideren que la durada del trajecte seria massa llarga i un 12,1% indiquen que la parada es troba massa lluny de casa seva.

Un altre àmbit analitzat són els problemes amb els sorolls i les olors. En aquest cas, el 13% dels gironins tenen algun problema de sorolls al seu habitatge, i el 40,7% han pres alguna mesura al respecte. D'altra banda, el 10,3% de les llars gironines pateixen algun problema relacionat amb les males olors.

En relació a l'estalvi d'aigua, el 85,4% dels gironins solen adoptar, habitualment, com a mínim un hàbit per tal d'estalviar-la. Cal dir, però, que es tracta de l'àmbit territorial on un menor percentatge de població fa aquest estalvi. L'hàbit d'estalvi més habitual és descongelar el menjar amb antelació, seguit d'esperar-se a engegar la rentadora o el rentaplats a què estiguin plens i tenir una paperera a la cambra de bany.