L'Ajuntament d'Anglès ha presentat el nou pressupost que ha de regir aquest any la corporació, aquest ascendeix a 6,1 milions d'euros i segons l'alcalde, Pere Figuereda (CiU), "s'ha fet amb contenció i sobretot controlat les inversions, perquè un 70% d'elles tenen previstes subvencions".

La inversió d'aquest pressupost és de 800.000 euros, una davallada respecte al del compte del 2009 que es situava als 1,2 milions. Entre les més quantioses previstes pel 2010 hi ha la urbanització del carrer Triassa i carrer Girona (225.000 euros); la creació dels polivalents a l'antiga fàbrica tèxtil Burés (320.000 euros), o la compra del mobiliari per a la nova biblioteca (93.600 euros), entre d'altres.

D'aquesta inversió el que més destaca l'alcalde és la rehabilitació de la Burés per crear un polivalent, perquè és una necessitat per al municipi, assegura.

Des de l'oposició, en canvi, es deia que el pressupost que es va aprovar ahir amb els vots del govern (CIU-PSC) i l'abstenció d'ERC i el vot en contra de PAU "no és el nostre, perquè no hi hem participat". Per al portaveu de PAU, Pere Espinet, "creiem que el govern fa castells i encara arrosseguem el pagament de les naus Burés i això durarà anys".

Per a ERC, el regidor Jordi Fornés explicava que la seva abstenció es feia per coherència, ja que "no ens el sentim nostre i això hem fet amb els altres pressupostos votats".