El regidor de Festes, Joaquim Monturiol, ahir al vespre, va presentar el cartell promocional de les Festes del Tura 2010. L'escollit va ser el treball del pintor Rafel Griera, un olotí nascut a Las Palmas de Gran Canària el 1934. La Comissió de Festes un any escull el cartell a través de concurs i l'altre ho fa basant-se en el reconeixement d'una trajectòria artística vinculada a la ciutat, com ha estat el cas de Rafel Griera. La presentació del cartell va tenir lloc al Museu dels Sants d'Olot. Segons Monturiol, la causa va ser perquè s'hi guarden els gegants d'Olot originals (1889). Sobre un fons salmó i blau, el cartell conté els gegants , els cabeçuts i el cap de lligamosques.

La relació amb els sants de Griera és llunyana perquè el seu pare tenia un taller de sants a Olot, on l'autor va aprendre totes les tècniques relacionades amb la creació de sants i en conseqüència es va convertir en un expert en el ?dibuix i la pintura. També va estudiar a l'Escola de Belles Arts d'Olot. Va ser un pintor molt precoç perquè només amb 12 anys va guanyar el seu primer premi al Centre Catòlic. Amb 18 anys va formar part del grup Cràter d'Art. L'any 1954 va fer la primera exposició. A partir d'aquell moment va exposar en galeries reconegudes de Palma de Mallorca, Olot, Barcelona, Madrid, Sitges, Girona, i Sant Cugat del Vallès.

L'acte va servir per presentar el disseny dels gots reciclables. L'autor dels gots és el conegut artista, Tavi Algueró, el qual va presentar uns gots amb la imatge d'un cabeçut abillat amb el casc del gegant. A pesar del cap gros del cabeçut el casc del gegant li va gros. D'aquesta manera, Algueró ha volgut destacar la desproporció entre les dues figures de la farandula.

L'alcalde, Lluís Sacrest, va fer públic que els membres del grup Pim, pam, pum , foc seran els pregoners de les festes del 2010. La causa és el 25 aniversari d'una entitat que s'ha caracteritzat per la participació a les Festes del Tura. L'entitat cada any organitza el ?correfoc.