L'Audiència de Girona va absoldre ahir els dos mossos d'esquadra acusats d'agredir una noia a la comissaria de Blanes. Els agents s'enfrontaven a una pena de tres anys de presó perquè, segons l'acusació particular, havien fracturat el braç a la seva client durant una picabaralla. La sentència, però, no dóna credibilitat a aquesta versió i conclou que va ser la mateixa denunciant, Saray Barranco, qui va iniciar l'enfrontament. L'escrit recull que la noia es va presentar feta una fúria a comissaria i que, mentre els agents la intentaven calmar, va donar un cop de puny a una caporal i li va estirar els cabells. Per això, la sentència la condemna a sis mesos de presó i l'obliga a indemnitzar amb 175 euros l'agent agredida.

La picabaralla a la comissaria de Blanes es basava en un cas de denúncies creuades. Els fets van tenir lloc en plena matinada del 21 d'agost del 2004, quan la jove va anar a comissaria a sol·licitar ajuda. La noia, que anava beguda, volia que una patrulla l'acompanyés a recollir la seva filla a casa els seus pares, amb qui s'havia discutit. A partir d'aquí, les dues versions diferien. Per una banda, la jove -de 26 anys- sostenia que dos caporals la van agredir, i que va acabar la nit tancada en un dels calabossos amb el braç fracturat. Per la seva banda, els agents asseguraven que la jove va entrar a comissaria feta una fúria i que ella mateixa se'ls va llançar al damunt després d'insultar-los durant una bona estona.

Al final del judici, l'acusació particular va demanar que es condemnés els dos agents a una pena de tres anys per un delicte de lesions. I per la seva part, el fiscal considerava que la jove havia estat la responsable directa de tot, i per això va sol·licitar que se li imposés una pena d'un any.

La sentència de l'Audiència, finalment, doncs, no dóna cap mena de credibilitat al relat de la noia. Segons l'escrit, cap a les cinc de la matinada la jove va entrar a comissaria en un estat "d'exaltació important" i, tot i que els mossos li van demanar que es calmés no va deixar "de cridar i increpar els agents". Al cap d'unes hores, dos agents van intentar calmar-la i per evitar que continués l'agressió, un altre mosso va forcejar amb la jove, i aleshores tots tres van anar a parar per terra. Quan va caure, la jove es va colpejar el braç dret amb el paviment i se'l va fracturar.

Per arribar a la conclusió, la sentència recull que la versió dels dos agents concorda plenament amb la del cap de la comissaria, que va presenciar l'agressió. Per això, el tribunal absol els agents, però condemna Barranco a sis mesos per atemptat a l'autoritat.