La imatge de Santa Coloma ha tornat a l'església que té consagrada a la localitat de Fitor. Després que el passat febrer uns lladres se l'enduessin juntament amb la imatge de Sant Isidre i d'un faristol de ferro forjat, el pròxim diumenge 17, Festa de Fitor, la figura serà beneïda i tornarà al lloc que havia ocupat. Això ha estat possible gràcies a la col·lecta que el rector de Mont-ras va fer entre els seus feligresos, a la Revista del Baix Empordà i a l'Associació d'Amics de Fitor. L'editor de la publicació, Gerard Xarles, i el president de l'Associació d'Amics de Fitor, Lluís Molinas, van portar la nova figura de la santa a l'església després de recollir-la a Olot, a l'empresa El Arte Cristiano, que l'ha creat amb les mateixes característiques de la robada.

Els lladres van entrar al temple entre el 8 i el 12 de febrer. Fou l'endemà, el dissabte 13, que els masovers, que per iniciativa del Consorci de les Gavarres gestionen el recinte, es van adonar del robatori, ja que es van trobar amb el pany serrat. En entrar-hi, van comprovar com s'havien endut la imatge de Sant Isidre -d'un metre i mig d'alçada-, la figura de Santa Coloma -d'uns 80 centímetres d'alçada- i un faristol de ferro forjat que havia donat un veí de Mont-ras. A excepció d'aquest darrer element, les dues figures, d'uns 70 anys, no tenien un alt valor econòmic, però sí sentimental.

Per poder restituir la imatge, el rector de Mont-ras va fer una col·lecta entre els seus feligresos però la quantitat que va reunir va ser insuficient per poder adquirir-ne una de nova. Revista del Baix Empordà va fer una campanya per poder recaptar els diners que faltaven per comprar una imatge nova i que el dia de la Festa de Fitor pugui estar situada al lloc que li pertoca. Així, a la darrera edició de la publicació van publicar-se articles relacionats amb el santuari, la seva història i el seu entorn i amb la col·laboració d'empreses i particulars de la comarca van aconseguir els diners que falten per adquirir la nova imatge. Dilluns la nova Santa Coloma va tornar a casa seva.

Un membre de l'Associació d'Amics, Joaquim Figueras, va explicar que també intenteran restituir Sant Isidre i el faristol. De moment, per la Festa de Fitor del dia 17 ja hi ha programada la benedicció de la imatge de Santa Coloma.