Aquest diumenge, els Veïns de les Alegries de Lloret de Mar organitzen la Festa del Traginer, que aplega any rere any més de 300 persones.

Com a novetat d'aquesta nova edició, s'incorpora la llegenda del traginer i a tres quarts d'una del migdia, a dalt d'un carro restaurat i amb vestuari de l'època i amb la moneda reproduïda d'aquell temps, en Fermí Reixach i el també actor lloretenc Paco Moreno escenificaran la llegenda del traginer, a més d'altres actors locals.

Explica la llegenda que aquest home que traginava estris de poble en poble va parar en veure llum a l'ermita de les Alegries de Lloret de Mar. I dins l'ermita en aquell moment hi havia una missa i va decidir quedar-s'hi.

La sorpresa va ser quan arribat al poble ho va explicar als veïns i aquests li van contestar que no era pas possible perquè feina molts anys que no hi havia ningú. Diuen que va participar en una missa amb difunts.

A banda d'aquesta representació de la llegenda del traginer, també hi haurà la tradicional missa i una audició de sardanes a partir de les 10 hores del matí.