A l'Associació d'Hostaleria Girona Radial no se li escapa la importància que Ryanair té per al turisme i l'afluència de visitants a la ciutat i les comarques gironines. Per això, el president de l'associació, Xavier Nicolazzi, va instar ahir la Generalitat a signar allò que l'anterior Govern havia preacordat amb la companyia.

«Ryanair és l´única companyia que pot oferir els serveis que actualment proporciona l'aeroport de Girona», va manifestar Nicolazzi, que reconeix que des de l'aterrada de l'aerolínia al Prat i la conseqüent davallada de vols des de Girona, s'han reduït entre un 8% i un 10% les pernoctacions als hotels gironins.

«Molts dels turistes que du Ryanair es queden a Girona i la decisió de Ryanair afecta molt a totes les comarques», va afirmar el president dels hotelers gironins.

Uns porcentatges, cal remarcar, que encara no inclouen la més que probable davallada que tindrà lloc si el conflicte actual no es resol.

Restaurants i comerços

No només és cosa dels hotelers gironins. La cada cop més reconeguda gastronomia de Girona atreu un bon número de visitants anuals, que aprofitemn ryanair per conèixer algun dels restaurants de la zona. A més d´això, no són pocs els botiguers del centre de Girona que s´han fet ja amb una clientela europea que els visita d emanera més o menys asídua.