L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha rebut fa pocs dies la documentació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (Poum) però el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient Josep Cullell (CiU) explica que no veu provable que es pugui portar a aprovació abans que finalitzi aquest mandat, és a dir, en el darrer ple de la corporació, el de maig.

Amb tot, des que l'ajuntament de Santa Coloma va adjudicar la redacció del nou Pla General hauran passat uns tres anys fins que no s'haurà elaborat el nou document, que ha de posar ordre a l'expansió urbanística de la ciutat que s'articula en l'actualitat amb un planejament que data del 1994 i que ha rebut moltes modificacions puntuals al llarg dels anys, que el fan quedar obsolet.

La raó principal per no portar el document inicial a votació és que l'equip de govern de Santa Coloma (CiU, ERC, PSC), explica Josep Cullell, considera que ara tenint la documentació de l'equip redactor, els tècnics municipals hi facin un repàs per detectar qualsevol tipus d'error que n'alentís tot el procés i llavors, s'emetrà l'informe definitiu que anirà a votació.

Una aprovació inicial, que augura el regidor d'Urbanisme, ja anirà a càrrec del nou equip de govern que resulti de les eleccions municipals del 22 de maig, ja que no veu possible que es pugui fer en el del mes de maig.

Per altra banda, el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Farners destaca que de la totalitat de la documentació entregada per l'equip redactor del nou Poum, encara en manca l'informe corresponent a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Durant aquests tres anys s'ha dut a terme la revisió del planejament s'han realitzat els tallers de participació ciutadana així com també una enquesta als ciutadans de la població per conèixer la seva opinió sobre diferents aspectes a millorar, relacionats amb el nou planejament, entre d'altres accions. La redacció del nou Poum es va adjudicar el setembre de l'any 2008 al despatx CF Arquitectes per uns 232.000 euros, que han dibuixat la nova ordenació urbanísitica de la capital de la Selva.