Un grup de pares i mares de nens i nenes de Sils es van manifestar ahir a les deu del matí davant del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la població per intentar evitar que la infermera de pediatria hagi de deixar el seu lloc de treball a partir del dia 1 d'abril. I és que, com explica un dels manifestants, la Nati -com la coneixen al poble- serà acomiadada després que la persona que té la plaça d'infermera en aquest CAP hagi decidit reclamar-la i, per tant, ocupar-la de nou.

La Nati, explica Xavier Munill, fa vuit anys que treballa al dispensari i és una persona "que s'ha gua?nyat tothom, als nens, i fa molt pel poble" i per això demanen que no se la faci fora del centre sanitari sinó que es trobi una alternativa perquè s'hi quedi. Com ara situar-la en una altra especialitat o bé ampliar els serveis de pediatria, que ara es donen "només dos cops a la setmana i, en canvi, el poble ha crescut i no s'han augmentat els serveis de Salut", ressalta Munill.

Amb pancartes de cartró, els pares i mares que es van concentrar ahir al matí davant del dispensari van cridar diversos lemes com els que es podien llegir: "pares i fills no al canvi de la Nati" o bé "no a l'acomiadament de la Nati". Un acte reivindicatiu en què també s'hi va apropar la infermera que en aquells moments es trobava dins del CAP i va agrair-los el seu suport. A banda, els pares van reunir-se amb el director del CAP a qui van reclamar que actuïi i, segons Munill, els va dir que ho traslladaria als Serveis Territorials de Salut.

Aquest no és l'únic acte que estan duent a terme els pares i mares de Sils que porten els seus fills a pediatria sinó que també recullen firmes i ahir al matí en van recollir unes 300, ressalta Munill. Unes signatures que d'aquí una setmana s'entregaran als Serveis Territorials de Salut per tal que coneguin el descontentament dels pares i mares amb la marxa d'aquesta infermera i intercedeixin.