El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar que el Govern estudia la connexió de l'aeroport de Girona amb la línia d'alta velocitat com una "bona opció" per "millorar les oportunitats" de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar, tot i que va garantir que la "viabilitat" d'aquesta infraestructura està "absolutament garantida". Recoder va explicar que ha encarregat un estudi sobre aquesta connexió a la direcció general de Transports i Mobilitat del seu Departament. El conseller va fer aquest anunci durant la Comissió parlamentària de Territori i Sostenibilitat, on se li va preguntar sobre la situació de l'aeroport de Girona després de la retirada parcial de Ryanair.

Recoder va afegir que, en matèria aeroportuària, la política de la Generalitat és la reclamació del traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Igualada, tal i com contempla l'Estatut. Sobre Alguarie, per exemple, el conseller va assenyalar que la Generalitat ja ha reclamat a l'Estat l'obertura d'aquest aeroport als vols exteriors a l'espai Schengen i va recordar que aquesta decisió està "en mans" del govern de Madrid. Així mateix, va explicar que la Generalitat està contactant diverses aerolínies perquè obrin noves rutes amb aquestes intal·lacions lleidatanes.

Respecte al Prat, Recoder va recordar la demanda del Govern d'una participació catalana "determinant" en la gestió de l'Aeroport del Prat i ha afegit que no estan d'acord amb la darrera proposta del Govern de l'Estat que deixa un paper menor per la Generalitat. Segons el conseller, la Generalitat reclama "un model eficient", ja que actualment Espanya té un "model singular", semblant a Romania.

Els aeroports amb els quals la Generalitat "s'emmiralla" tenen "una autonomia important", va sentenciar.