Fidel a les seves posades en escena habituals i, sobretot, amb molta contundència, el president de Ryanair, Michael O'Leary, va enviar ahir dues vegades la Generalitat a l'"infern" si no compleix el preacord firmat pel Govern abans de les eleccions autonòmiques. "La Generalitat ha de complir els seus compromisos o anar a l'infern" va dir O'Leary en una roda de premsa a Madrid i va afegir que "si compleix la seva paraula" Ryanair tornarà a créixer a Girona, i si no "l'anirà reduint".

El president de la companyia irlandesa va assegurar que en el darrer mes hi ha hagut "algun intercanvi de trucades i de cartes" per parlar de la situació actual de l'aeroport de Girona. Segons ?Ryanair, però, no hi hagut cap contacte directe per solucionar el problema, contràriament al que han assegurat fonts del Govern català en diverses ocasions les darreres setmanes. Així doncs, aquestes negociacions no han estat suficients perquè es reconsideri la cancel·lació de rutes que connecten Girona amb la resta d'Europa.

"La Generalitat ha de complir la seva paraula. Si no no hi ha manera que la situació se solucioni o canviï", va dir O'Leary. De fet, l'alt executiu de la companyia aèria, assegura que no hi ha res a negociar, ja que, segons ell, l'única alternativa és pagar els 11 milions d'euros aquest any.

Sense vol Girona-Madrid

Una de les rutes amb més percentatge d'ocupació és la que connecta l'aeroport de Girona amb el de Barajas. A partir de dimarts aquesta ruta deixarà d'existir. El president de Ryanair creu que "és bastant improbable que la ruta torni a operar a l'hivern". Tot i tenir tres vols diaris i un important nombre de passatgers, des de Ryanair pensen que els bitllets s'estaven venent amb "unes tarifes molt baixes i que hi ha rutes més interessants en les quals es poden utilitzar tres vols diaris".

"Per tant, és qüestió d'escollir altres rutes que siguin més interessants per a la companyia, tenint en compte que ara tenim menys capacitat a l'aeroport de Girona", va explicar O'Leary. Segons Ryanair, el futur de la companyia irlandesa a l'aerport de Vilobí d'Onyar "està totalment en mans de la Generalitat. Si ells decideixen complir la seva paraula i l'acord a què es va arribar abans que entrés el nou Govern, tornarem a créixer a Girona". O'Leary també va comentar que si la Generalitat no compleix l'acord pactat amb el tripartit "seguirem reduint la nostra capacitat a l'aeroport de Girona". Fins i tot va comentar la possibilitat que la base de Vilobí es quedi a partir de l'hivern vinent amb només quatre avions, dels deu que tenia fins ara i que ja han quedat reduïts a sis, de moment.

Complir la paraula

El president de Ryanair també va comentar que espera que "la situació s'arregli, que la Generalitat canviï d'opinió i compleixi la seva paraula ja que tenim en compte el potencial de creixement, no només de Barcelona, sinó també de l'aeroport de Girona".