L'Ajuntament d'Olot funcionarà a través d'un gerent que traslladarà als tècnics les idees de menys polítics amb dedicació exclusiva. L'alcalde, Josep Maria Corominas, ho va explicar ahir en una entrevista a Ràdio Olot.

Corominas va precisar que es tracta d'una proposta, de la qual informaran tots els grups polítics. Va avançar que l'objectiu de la nova estructuració és que suposi menys cost econòmic al municipi que la que es va mantenir fins al passat 11 de juny. La previsió és que avui al matí l'alcalde mantingui un contacte amb el personal de l'Ajuntament per tal d'explicar-los les seves intencions de funcionament.

Segons, Josep Maria Corominas, els càrrecs públics es repartiran en quatre grans àrees: la de serveis i innovació, la de cohesio social i educació, la d'urbanisme i medi ambient i la de promoció econòmica.

La primera durà tot el funcionament intern de l'Ajuntament i de serveis als ciutadans. Serà dirigida per Josep Gelís i comptarà amb Josep Ferrés. La segona abastarà cultura, benestar social i ensenyament. La dirigirà en Josep Berga (Cultura) i hi treballaran Mar Roca (Benestar Social) i Núria Fité (Ensenyament). La tercera serà dirigida per Miquel Àngel Zarza, que treballarà conjuntament amb Anna Linares. La quarta serà responsable de les promocions en turisme, comerç i indústria. La dirigirà Estanis Vayreda i hi treballarà Núria Zambrano. Segons l'alcalde, l'estructura política tindrà en Josep Berga el primer tinent d'alcalde i el portaveu del grup municipal de CiU.

A més de l'estructura del nou Ajuntament, Corominas va avançar que hi haurà poques variacions respecte a la dinàmica de l'anterior equip de govern de PSC i ApG. "Com que governarem quatre anys, no cal cap trencament", va justificar. "Hi haurà coses que s'hauran de canviar, però de moment hem de seguir amb la mateixa dinàmica que es duia fins ara", va afegir.

Diàleg

Pel que fa als pactes amb els altres grups va dir que serà de diàleg permanent i amb poques variacions a si CiU hagués obtingut majoria absoluta. "Evidenment que com a equip de govern haurem de prendre decisions, però tot allò que poguem fer de manera consensuada en tots els grups polítics i a través del màxim de consens possible", va precisar. L'alcalde va explicar que la idea de diàleg parteix de la percepció d'una voluntat popular de lluita conjunta dels polítics contra la situació econòmica global i la pèrdua de valors. "Els polítics hem de deixar de discutir i hem d'anar en una sola direcció. Jo tinc molt clar que ha de ser així i farem tot el possible perquè la manera de funcionar de l'Ajuntament sigui aquesta", va dir.

Josep Maria Corominas va assenyalar, ahir, que l'estructura de govern del municipi no estarà acabada fins a finals d'aquest mes .